Привіт! Я, Оксана Корнійчук, продовжую сьогодні ділитися з вами процесом створення своєї кулінарочки в рамках нашого спільного проекту
На сьогодні все. Повернуся сюди 2 червня, розкажу, як я робила обкладинку і покажу готову книгу гарно і у всіх ракурсах.
Натхнення вам і вільного часу для улюбленого заняття!
Нагадую розклад етапів:
1 етап - Ідея роботи. Вибір, підготовка матеріалів. - 19.05-25.05
...
2 етап - Розділи і сторінки. Планування домашніх справ. - 26.05-01.06
...
3 етап - Обкладинка. Готова робота. Ваш фірмовий рецепт. - 02.06-09.06
Ви можете приєднатися в будь-який момент аж до завершення, додавши свою роботу тут (InLinks відкрито на весь період СП).
Отже, на цьому етапі я маю показати свої розділювачі. З практики і власного досвіду я прийшла до того, що мені оптимально робити три розділи для запису усіх рецептів. Велика категорія для випічки і закруток, а все інше - салатики, закуски, новий і досі нікому невідомий рецепт борщику чи якийсь десерт можна цілком вмістити в розділ "Інше". Ну от чесно, я не уявляю, чим можна заповнити розділ про перші чи другі страви. Не тому, що я супер-пупер в плані готування. Просто є базові страви, супи чи гарніри, рецепти яких просто не бачу смислу писати.
Виглядає це так:
Декор максимально плоский - щоб книжечка зручно закривалась/відкривалась. Для основи трьох розділювачів пішов один лист двостороннього скраппаперу, трохи обрізків, біла вирубка і сантиментрів 15 мережива.
Хочу детальніше зупинитися на тому, як я роблю на розділювачі-закладки. Загалом, нічого надзвичайного, але, можливо, це читатимуть новачки і такий опис буде корисним.
Отже, дано: три розділювачі, для яких треба рівномірно зробити закладки, для зручного переходу між розділами. Бажано: уникнути фігурного вирізання і мінімізувати витрати матеріалу.
Висота розділювача 14 см. Роблю 3 заготовочки висотою 4 см (4см*3 - закладки і 1см*2 - відстань між закладками) і шириною в 2 дюйма( беру такий розмір тільки тому що дошка для бігування в мене в дюймах і так зручно буде поділити навпіл). Бігую кожну пополам. На цю закладку по суті буде найбільше навантаження і найчастіше використання - тому краще уплотнити. І приклеюю напис з назвою розділу.
А потім акуратненько "підлінієчку" чи то краще "під макетний коврик" приклеюю до основи.
От і вся премудрість!
Сторінки всередині книги будуть максимально прості. Додала зображення милих акварельних чашок і намалювала лінію для назви рецепту. А чашки - вони потрібні. Вже як простежується тема Аліси - а твір, між іншим, якшо хто помітив)))) дуже навіть тісно перекликається з "їстівною" ідеєю - то треба витримати цю тему до кінця. На форзаци відклала чудовий лист із написами Drink me, а чашки на сторінках - це до "божевільного чаювання". Асоціації в хендмейді - річ важлива)))
Буде конструкція на кільцях. Використовую звичайний дирокол. Спеціально для того, щоб це було зручно майбутній господині-власниці. Бо кроподайл, чи встановлювач люверсів є далеко не в кожного вдома))))) а от канцелярський дирокол - річ потрібна в хазяйстві. Стандартна відстань між кільцями дозволить додати в кулінарочку будь що - хоч нові сторінки, хоч роздрукований рецепт, хоч вирізки з журналів. Я за зручність!
Натхнення вам і вільного часу для улюбленого заняття!
Спасибо большое за информацию, всё понятно и пару моментов отметила и для себя :)
ВідповістиВидалитиДякую за відгук і вже виглядаю Вашого поста по цьому етапу !
Видалити