Вітаю, дорогі читачі нашого блогу! На зв'язку Оксана Корнійчук і сьогодні настав час мого завершального посту по спільному проекту "Домашній затишок".
Я покажу процес створення обкладинки разом з усією конструкцією і готову роботу.
Забіжу наперед і скажу, що на виході отримаєм таке:
Я покажу процес створення обкладинки разом з усією конструкцією і готову роботу.
Забіжу наперед і скажу, що на виході отримаєм таке:
А поки по порядку.
Отже, нарізаю заготовки для основи і верхньої обкладинки із переплетного картону. Моя улюблена товщина 1,5 мм - не затовстий і не затонкий, і моя швейна машинка його бере. Хоча після останнього її ремонту прошивати обкладинки намагаюся по мінімуму.
Складаю деталі, залишаючи відстань між ними близько 3-4 мм - для згину,
і проклеюю смужками паперу. Використовую звичайний ПВА.
Перша затоговка готова
Проеклюю синтепоном. Ріжу вже дуже давно тканину, стрічки і синтепон маленьки роликовим ножем. Надвичайно зручна штука. Хто сумнівається - брати однозначно))
Всі ці самі підготовчі дії виконую із другою заготовкою.
Тепер приблизно прикладаю як воно має бути. Хоча ми ж знаємо, що саме це медитативне заняття може тривати не одну годину, і не факт, що буде саме так у кінцевому варіанті. Навіть, якщо сфотографцвати всю проміжну композицію)))
По задуму, кулінарочка має бути червона у клітинку. Але виявилося, що тканини залишилося замало. Ну і дуже строкато було б, напевно... Тому "розбавляю" нейтральним сірим.
Зшиваю куски
Приступаю до обтягування заготовки.
Впевнена, що в кожного, хто зробив хоча б три обладинки є своє бачення як це зробити. Покажу вам, як це роблю я.
Починаю з верхньої сторони. Зрізаю кутик.
Проклеюю. Пензликом це робити набагато зручніше і акуратніше.
Для закріплення ефекту праска в поміч. До речі найрівніше кутики в мене виходять саме з праскою.
Згинаю, проклеюю, проутюжую ще раз.
А потім ще раз.
Принеобхідності можна помогти собі все рівно заправити всередину голочкою або шилом.
Отак воно вийшло.
Приступаю до композиції на обкладинці. І.... концепція помінялась (див. на фоток 10 вище))))
Обкладинка з розділювачами разом:
Остався ще один момент - внутрішня сторона основи. Проклеюю ватман, чи акварельку, чи шо є підходяще. Не бачу смислу брати скраппапір - це все одно ніхто не буде бачити, навантаження на таку підкладку мінімальне, та й не буває такого великого формату скраппаперу.
Щоб все рівненько лягло бігую-клею поступово по частинам.
А от єдиний форзац обкладинки задукорувала "як положено"
Вставляю люверси і вже майже все!
Вже в самому кінці я побачила, що клей проступив через тканину внизу. (Це був "Переплетний" від ФД, думаю з "Універсальним" такого конфузу не вийшло б)
Вийшла з ситуації, приклеївши своєрідне дно.
Збираю все на кільця і тепер точно все!
Фото моєї красуні на гарному фоні на свіжому повітрі:
Результатом задоволена) Тепер чекаю ваші чудові роботи. Додатися у лінки можна тут
І...... Ми придумали ще одну штуку. ЩОб наші зроблені кулінарочки точно не пустували, а все наповнювалися змістом і смакотою, прошу плділитися ще рецептом вашої вдолої страви. От будь що)
Я думала спочатку розказати і пофоткати як ми з малим печемо шоколадні кекси. Є в мене такий хлопчик, що любить все шоколадне. Але от згадала як недавно робила курячий пиріг і як мої хлопці просили його два дні підряд. Ним і поділюся. Натрапила в інстаграмі, все елементарно просто. Хоча для мене було новою ідеєю, шо мука, яка є в начинці триматиме її докупи, і все буде добре триатися разом.
1️⃣Чистимо грибочки та нарізаємо невеликими скибочками(я ділю на 6 частин); а далі на сковорідку до готовності(у мене антипригарна, тому без олії, тушу в своєму соку).
2️⃣Поки готуються грибочки, нарізаємо куряче філе кубиками. Коли гриби готові, відправляємо до них філе і продовжуємо тушити до готовності.
3️⃣Тепер потрібно пропасерувати муку) Я це роблю у сковорідці для млинців. Просто на суху поверхню висипаю муку, розприділивши її по всій сковорідці і на маленькому вогні, постійно помішуючи доводжу до золотистого кольору. Готово.
4️⃣Якраз, до цього часу, має бути готова курочка з грибами. До неї добавляємо муку+сметана+нарізана зелена цибулька=все гарненько вимішайте. Сіль/перець за смаком
5️⃣Тепер переходимо до формування запіканки. У мене продовгувата скляна форма, на дно якої вистилаю ⃣заморожене тісто. Воно практичне, так як уже порізане пластами і потрібної товщини. Все що нам потрібно, це розпакувати і викласти на дно👌🏻Обов'язково по протикайте дно вилкою)
Виливаємо готову грибно-курячу масу на тістечко, посипаємо тертим сиром та сухим орегано.
6️⃣Духову на 180* до золотистої скоринки😉
P.S. Можна сир змішати із жовтком, тоді отримаєте золоту та хрустку скоринку
Смачного!
І...... Ми придумали ще одну штуку. ЩОб наші зроблені кулінарочки точно не пустували, а все наповнювалися змістом і смакотою, прошу плділитися ще рецептом вашої вдолої страви. От будь що)
Я думала спочатку розказати і пофоткати як ми з малим печемо шоколадні кекси. Є в мене такий хлопчик, що любить все шоколадне. Але от згадала як недавно робила курячий пиріг і як мої хлопці просили його два дні підряд. Ним і поділюся. Натрапила в інстаграмі, все елементарно просто. Хоча для мене було новою ідеєю, шо мука, яка є в начинці триматиме її докупи, і все буде добре триатися разом.
✅ІНГРЕДІЄНТИ:
1️⃣2 курячих філе🍗
2️⃣300-400грам печериць🍄
3️⃣3ст.л.сметани🥛
4️⃣пучок зеленої цибулі
5️⃣500г замороженого тіста(завжди купую готове, щоб економити час👌🏻)
6️⃣2ст.л.муки з гіркою
7️⃣200грам твердого сиру(у мене маздам)
.
✅ДІЇ :1️⃣Чистимо грибочки та нарізаємо невеликими скибочками(я ділю на 6 частин); а далі на сковорідку до готовності(у мене антипригарна, тому без олії, тушу в своєму соку).
2️⃣Поки готуються грибочки, нарізаємо куряче філе кубиками. Коли гриби готові, відправляємо до них філе і продовжуємо тушити до готовності.
3️⃣Тепер потрібно пропасерувати муку) Я це роблю у сковорідці для млинців. Просто на суху поверхню висипаю муку, розприділивши її по всій сковорідці і на маленькому вогні, постійно помішуючи доводжу до золотистого кольору. Готово.
4️⃣Якраз, до цього часу, має бути готова курочка з грибами. До неї добавляємо муку+сметана+нарізана зелена цибулька=все гарненько вимішайте. Сіль/перець за смаком
5️⃣Тепер переходимо до формування запіканки. У мене продовгувата скляна форма, на дно якої вистилаю ⃣заморожене тісто. Воно практичне, так як уже порізане пластами і потрібної товщини. Все що нам потрібно, це розпакувати і викласти на дно👌🏻Обов'язково по протикайте дно вилкою)
Виливаємо готову грибно-курячу масу на тістечко, посипаємо тертим сиром та сухим орегано.
6️⃣Духову на 180* до золотистої скоринки😉
P.S. Можна сир змішати із жовтком, тоді отримаєте золоту та хрустку скоринку
Смачного!
Хорошая конструкция, надо будет попробовать. А вот с утюгом Вы меня удивили, первый раз вижу такой способ! Спасибо за детальное описание процесса!
ВідповістиВидалитиНу, це не я придумала, в також когось підглянула)))) А по факту значно пришвидшує роботу !
ВидалитиТакс... пиріг точно буду пробувати готувати)))
ВідповістиВидалитиЗавтра опублікуєш свій пост і я взнаю, що я буду готувати))))))
ВидалитиДуже класний бук))) туди ж можна зібрати саме-саме цікаве)))) і багато)). А пиріг треба спробувати)))
ВідповістиВидалитиДякую! На здоров'я)
Видалити