понеділок, 17 грудня 2018 р.

Стилі у скрапбукінгу. Вінтаж

Доброго дня, всім!

Підходить до закінчення черговий рік. І в нашій рубриці "Стилі у скрапбукінгу" 2018 рік ми б хотіли закінчити розглядом стиля Вінтаж.

Стиль вінтаж - один з найпопулярніших стилів в скрапбукінгу. Від сторінок і альбомів, виконаних в цьому стилі, віє затишком і домашнім теплом, історією та сімейними традиціями.
Створювати вінтажні роботи одночасно легко і важко. З одного боку, у даного стилю є характерні і впізнавані риси, техніки, які використовуються, доступні і не вимагають спеціальних навичок і дорогих інструментів. З іншого ж боку, відтворення старовини, передача духу минулого часу, використовуючи сучасні матеріали, вимагає серйозного осмислення і настрою. Але нічого неможливого немає!

Давайте, як завджи зайдемо здалеку) 

Поняття «вінтаж» спочатку вживалося французькими виноробами для позначення елітних сортів вина з тривалим терміном зберігання. Трохи пізніше так стали називати будь-які предмети, що володіють цінністю і ексклюзивністю. Ось чому вінтажний стиль викликає асоціації з розкішшю, старовиною і неповторністю.

Які особливості цей стиль має в інтер'єрі? Відмінною і першорядною рисою стилю вінтаж в інтер'єрі є приналежність предметів в обстановці до минулих епох: XX, XIX сторіччя, а іноді і старше. При цьому, повинен абсолютно явно відчуватися відбиток часу і тривалої експлуатації об'єктів, наприклад, у вигляді тріщин і подряпин, відколів, патини і нечітких, вицвілих відтінків.

Картинки по запросу стиль винтаж в интерьере

Якщо ви хочете застосувати стиль вінтаж до вашого вигляду, то врахуйте декілька особливостей одягу, який належить до цього стилю:
  • Плаття в стилі вінтаж рідко бувають вище коліна. Принт в яскравий великий горох, контрастну смужку, великі чи дрібні квіткові орнаменти - все це відмінні риси суконь минулих років.
  • Джинси, розкльошені від стегна або коліна, яскравий елемент гардеробу хіпі, які захопили популярність в 70-і роки. Джинси в вінтажному стилі із завищеною талією вдало підкреслюють фігуру і підходять для жінок будь-якої комплекції.
  • Вечірні вінтажні сукні відрізняються великою кількістю мережив і декору. Головною прикрасою вечірнього вбрання є вишукана дорога тканина, з якої вони зшиті. Глибокі декольте і широкі пояси, що підкреслюють осину талію, і в наші дні виглядають чудово.

неовинтаж

винтажный стиль аксессуары

А якже вінтаж відобразити у скрапбукінгу?
Дуже гарні поради дає Міла Валентова щодо варіантів, чим можна надихнутися, щоб створити роботу у стилі вінтаж:
  • візерунками шпалер і тканин початку минулого століття - вони були дуже характерні, ніж актуальніше і модніше був дизайн тоді, тим більше "ретро" він виглядає зараз.
  • силуетами суконь і вирізками зі старих журналів.
  • книгами і листівками, можна в роботі використовувати копії або їх роздруківки.
  • шрифти і текст, набраний на друкарській машинці. І "зістарте" папір, на якій ви "надрукували" текст.
  • старі гудзики є в кожному будинку - якщо знайдеться зламана - буде саме те!
  • мереживо краще затонувати, добре також підійде в'язане мереживо.
  • шматочки тканин знадобляться неодмінно. Шви також прикрасять сторінку.
  • зображення годинників (натякнуть на час), ретро-машин, картинки чавунних решіток і старих дверей, тасьма з бахромою, ноти, стара сантиметрова стрічка, деталі механічного годинника, ескізи старих вишиванок (особливо хрестиком), паперова серветка (затонувати), шматочки газет (хто там зрозуміє, якого вона року) - додадуть "вінтажності".
  • поставте дату або просто рік великими цифрами.

Техніки, які найчастіше використовуються у роботах в стилі вінтаж: 
  • приглушення кольорів різними способами (освітлення, затемнення, ретушевка іншими відтінками, використання напівпрозорих тканин і ін.). 
  • тріщини, так звані "кракле". Використання лаків кракелюр призведе до бажаного результату, і ви отримаєте ті самі тріщинки і потертості, які, нібито під впливом часу, затягли старовинну брошку з зображенням улюбленої або різьблену рамку, що обрамляє зображення, котре ви хотіли б додати в роботу.
  • тонування країв.
  • пом'ятий папір або рвані краї також дуже часто застосовуються для додання роботі потертості, віку.
Давайте візуально сприймемо цей стиль.

Be Thankful...






1539507313097

Гарний стиль) Бажаємо вам натхнення! Творіть в задоволення!

Використані джерела: Джерело1, Джерело2, Джерело3, Джерело4.

Немає коментарів:

Дописати коментар