вівторок, 12 червня 2018 р.

Стилі у скрапбукінгу. Бохо від Антоніни Рапоти

Доброго дня, наші любі читачі та гості блогу!

Коли наші дівчатка, Марічка та Оксана, запропонували нам у цьому місяці розповісти про свій улюблений стиль та показати свої роботи у ньому, мені ця ідея припала до смаку) Бо коли ти пишеш про те, що тебе надихає, то тебе начебто окриляє.

Тож сьогодні я вам хочу розповісти про один із моїх найулюбленіших стилів БОХО.
Зовсім трішечки теорії)

Термін «бохо» це скорочення від слова богемний, а також Богемія, району Центральної Європи, де проживали сотні тисяч кочових циганських родин. Вони там співали, танцювали, веселилися. На французькій мові «bohémiens» - цигани. Надалі французи стали називати всіх артистичних особистостей «богемою».
Філософія стилю - свобода, пошук внутрішньої гармонії і вираження себе.




Основні принципи - багатошаровість, велика кількість мережив, шифону, бахроми і рюшів. Стиль бохо - це суміш стилю хіпі, фольклору, мілітарі, одягу циган і етнічних мотивів.

Тканини для основи - льон, бавовна, шкіра або замша, джинса, оксамит, шовк, вовна, вельвет, трикотаж - натуральних або яскравих відтінків, з етно-малюнками або однотонні. Робота може бути в пастельних тонах або яскравих соковитих фарбах. Тканини, що доповнюють образ роботи - мереживні полотна, органза, гіпюр, шифон, сітка, тканини з бісером і паєтками. Малюнок бохо - в основному, квіти, клітина, етніка, еклектика, авангард.
Оздоблення: мережива, атласні стрічки, шеббі стрічки, шнури, бахрома, вишивка.
Прикраси: металеві підвіски, ланцюжки, бісер, натуральні і штучні камні, перли і полужемчуг, гудзики, скляні, дерев'яні, металеві намистини, дерев'яні деталі, в'язані прикраси і мережива. Джерело.

А зараз перейдемо до моїх спроб підкорити цей стиль)

Маленький блокнотик. Дуже люблю робити тканинні квіти саме в цьому стилі.


Цей стиль дуже гарно допомогає відобразити природну свободу.


Є ще ось така листівочка.


А це мій улюблений міні-альбомчик у вигляді Ловця снів. Взагалі, у стилі бохо дуже часто використовують ловця снів. Альбомчик зроблений з нуля. Навіть основу вирізала сама.



Я навіть спробувала робити брошку. Мені дуже сподобалось. Ці квіточки теж робила сама.


Мені було дуже приємно поділитись з вами цим стилем та своїми роботами у ньому. 
Заглядайте до нас у гості. Адже кожній з нас є що вам розповісти та показати)

З вами була Антоніна Рапота. Гарного вам настрою та натхнення!



Немає коментарів:

Дописати коментар