понеділок, 10 вересня 2018 р.

Стилі у скрапбукінгу. Скандинавський

Доброго дня всім!

Сьогодні ми до вас з незвичайним стилем у скрапбукінгу - скандинавським. 
Чесно кажучи, коли наша Оксана запропонувала висвітлити цей стиль, то я здивувалась, бо ніколи з ним не зустрічалась. Але коли почала поглиблюватись у вивченні цього питання), то зрозуміла, що роботи у цьому стилі я зустрічала, просто не знала, що це він. Тож давайте розбиратись.


Як багато зі стилей він прийшов до скрапу з інтер'єру та від асоціації з північними країнами. Вважається, що скандинавський дизайн зародився в 1950-х роках в Данії, Норвегії, Швеції і Фінляндії.
Кольорова гама в скандинавському стилі дуже спокійна і природна. Вона нагадує про Балтійське море: сірі відтінки похмурого неба і холодної води, приглушені кольори потопаючих в тумані берегів, світлий прибережний пісок, природні теплі відтінки дерева і каменю. Ви вже уявили всю цю красу?! До речі, теплих відтінків - пісочного, жовтуватого, бурштинового - скандинави намагаються використовувати в інтер'єрі якомога більше. На контрасті з білим виграшно виглядають окремі елементи чорного кольору. На нейтральному тлі часто з'являються яскраві кольорові акценти, як ніби кольорове скельце блисне серед білих пісків.
Скандинавський стиль гармонійно об'єднав воєдино риси мінімалізму, класицизму і конструктивізму, зробивши вишуканий акцент на лаконічності, функціональності і збереженні традицій.

Але ми з вами візуали, тож давайте роздивимось цей стиль у картинках)
Ось так оформлюються домівки. 

amazing-living-room-modern-apartment

В одязі також цей стиль досить легко пізнати.

Картинки по запросу скандинавский стиль в одежде
Картинки по запросу скандинавский стиль в одежде

В даному стилістичному напрямку в якості широко поширених принтів використовуються різні схематичні і геометричні візерунки. Перевагу  віддають натуральним матеріалам відмінної якості: дерево, камінь, кераміка.
Давайте перейдемо трішечки ближче до творчості.
Подивіться, який гарний новорічний декор.

Скандидекор. Scandidecor. Скандинавский стиль

А ось і скрапбукінг.


новогодняя открытка в скандинавском стиле

Хоч ця колекція паперу від ScrapMir має назву "Rustic Winter", але вона має характерні принти, кольори та орнаменти для скандинавського стилю. Тому, думаю, можна сміливо брати цей папір для ваших скандинавських робіт.

Зимний альбом

А ще, мені подобається ось такий варіант оформлення в скандинавському стилі, з яскравими акцентами.
Картинки по запросу украшение подарков в скандинавском стиле

Джерело

Як ви помітили, цей стиль у більшості своєму використовується для новорічних робіт. І він має свою магію. Але, мені здається, що у цьому стилі також будуть дуже гарно виглядати сторінки не про Новий рік) Може щось таке?

Тож якщо вас зачепив цей стиль і ви щось зробите, обов'язково поділиться з нами (додавайте посилання у коментарі).

Гарного всім настрою! Та натхнення на нові звершення!

1 коментар:

  1. Обожаю скандинавский стиль во всем, моя мечта уехать в одну из стран Скандинавии!!
    Девочки, а результатов по заданию "Дитяче" еще не было или я пропустила?

    ВідповістиВидалити