неділю, 6 серпня 2017 р.

Скрапбукінг - релакс чи реальний заробіток?

Сьогодні буде дуже багато букв... але я точно знаю, що вони комусь із вас будуть просто в ціль)) 


Всі творчі люди, які активно користуються соцмережами... планують жити за європейськими стандартами, точно знають що і де купити...  і за що продати, щоб отримати прибуток) Чи не так? 


Будь-яка соцмережа аж кишить рекламою легкого заробітку... І. можливо, комусь гроші справді легко приходять... хоча не факт) Зазвичай, цю сторону медалі всі приховують... інакше ти не відповідатимеш "статусу успішного блогера"...

А в чому суть вашого успіху? Яка ваша планка? Стати відомим майстром своєї справи? Мати кількатисячну аудиторію підписників? Заробляти суми з кількома нулями ( кількість ви визначаєте самостійно)? Чи бути щасливим і отримувати задоволення від того чим ви займаєтесь? Чи займатись улюбленою справою, яка приносить вам бажаний дохід? 

Закидала питаннями? Іноді варто! Навіть дуже... 

Мозговий штурм дає хороші результати! 

Отож,  про скрап... Що відчували ви коли взяли в руки справжню колекцію Скраппаперу...,  хороший кардсток.., кілька бусин..., кружево, квіти і зробили першу листівку.... Всі починають з листівок) Чи не так? І якщо запитати в багатьох майстринь і майстрів..та навіть у початківців, майже всі одноголосно скажуть, що зацікавились скрапом для того, аби розслабитись... дізнатись щось нове... переключитись з сірої буденності на щось інше... але ж всі потрібні для задоволення штукенції коштують реальних грошей.. А хороші матеріали тим більше! 
І в результаті ми приходимо до того, що все потребує капіталовкладення... І? 

На цьому етапі, ми шукаємо інформацію про те, як правильно зробити фото... під яким кутом... з якою витримкою.. який написати текст, коли його писати... які хештеги поставити, щоб ваша робота побачила світ і щоб у вас її купили, або замовили схожу чи індивідульну...  В результаті, на просування свого імені, бренду і т.д. іде втричі більше часу, ніж на створення тієї ж листівки) Я не говорю вже про альбоми, шкатулки і тому подібні речі... 

І тут приходить знову мозговий штурм...
А з ним і кілька варіантів заробітку на улюбленому хоббі. 
Насправді, як і в житті, так і у творчості є кілька етапів, сходинок, пунктів...чи як там ви їх обізвете)) : 

 -  Скрапбукінг, як просто хоббі, яке приносить задоволення: сюди віднесемо наші пошуки нового.... кількатижневі перегляди різноманітних мастер-класів... і власне виготовлення виробу.  І добре, коли на цьому етапі ви цілком отримуєте підтримку від рідних... І фінансову в  тому ж числі... Та все ж, як не крути, коли ви досягаєте рівня не просто учня, а майстра... то, погодьтесь, хочеться розказати і показати усьому світу, хто ви є) І це правильно..  і так має бути! Тут вже соцмережі вам в поміч...

- Продаж робіт та робота на замовлення. В когось ці пункти ідуть паралельно одне одному.. А в когось поетапно) І у виготовленні робіт на наявність і у виготовленні їх на замовлення є своїх багато нюансів. І якщо вам буде цікаво - пишіть в коментарях і ми обов"язково розглянемо ці 
питання. Але факт залишається фактом - в обох варіаціях - ви отримуєте дохід, окрім задоволення) 

- Живі та онлайн майстер-класи. Цей період наступає сам по собі, і я думаю, що досить правильно, коли ми ділимось своїми знаннями з іншими, і водночас почерпаємо щось від них. Правда? 
Як це віднести до заробітку в скрапбукінгу? Дуже просто! Ті ж МК - можуть бути платні і благодійні ( тут вже як ваша душа забажає). А якщо ви прекрасно спілкуєтесь з технікою і вмієте монтувати відео - то такі ж МК можна проводити онлайн. Мінус в цьому варіанті - багато часу для автоматизації процесу... ( пошук серверів, налаштування доступу, трансляцій і т.д.). Але якшо у вас є хтось, хто з технікою так само на "ти" як ви із Скрапом, то думаю проблем не буде) 

- Продаж матеріалів для Скрапу. Про відкриття власного магазину, а, особливо, з матеріалами для скрапбукінгу, мріє майже кожна майстриня. Але тут однозначно потрібна підтримка близьких, тому що як би гарно ми не малювали собі картину бізнесу, бувають моменти, коли хочеться від цієї затії відмовитись. І на це є цілий ряд причин... 
Свій магазин чи група з Спільними закупками - зручний варіант для тих, хто багато робіт робить на замовлення. Адже у вас зажди є що запропонувати замовнику) 

- Випуск власної продукції в галузі Скрапбукінгу. До цього пункту приходять тільки одиниці, та все ж, такі є)) І я безмежно радію тому, наскільки стрімко за останні роки розвивається вітчизняне виробництво, причому дуже якісне! Та все ж, якщо ви надумали заявити про себе, як про новий бренд, ТМ і т.д. - бажаю вам успіхів! 

І знаєте що? Який би варіант ви не обрали, головне, не втратити запал і той трепет, з яким ви брали до рук, вперше, справжній папір для скрапбукінгу... перші намистини і робили першу листівку! Адже ніякі фінансові винагороди не замінять цих відчуттів! Отримуйте задоволення від того, чим займаєтесь і будьте щасливі! 


За матеріалами онлайн вебінару Яни Сідакової "Монетизація скрапу" 

4 коментарі:

  1. Я думаю, що головне горіти тим, що робиш. Тоді і час, сили та натхнення з`являються. Щодо останнього пункту, це дійсно мрія багатьох. Особисто я дуже хотіла б освоїтися на Етсі.

    ВідповістиВидалити
  2. Декілька днів думала над цим питанням. Заробляти скрапом щось в мене ніяк не виходить. Але хотілось би.

    ВідповістиВидалити